Memphis, Nashville, New Orleans och Florida

16 dagar


Här stod rockens-, bluesens- och country musikens vagga. Vi börjar i Memphis starkt förknippat med blues, Elvis och Martin Luther King. Vi fortsätter till Countryns Nashville där vi flyttar oss tillbaka i tiden och gör en tur med hjulångare. Och avslutar musikturen i Jazzens New Orleans. Resten av resan spenderar vi i det soliga Florida med Orlando och havet i Fort Myers.

Dag 1 Skandinavien-Memphis

Vi flyger i liten grupp från Kastrup (Arlanda mot tillägg) till Memphis med mellanlandning. Vid ankomsten hämtar reseledaren ut vår buss som vi kommer att köra runt med den närmaste dagarna. Färden idag blir kort då vi kommer att bo tre nätter i Memphis på Days Inn Hotel med Graceland runt hörnan.

Dag 2-3 Memphis

Vi fortsätter på musik temat och ägnar våra dagar i Memphis åt bland annat Elvis Presley. Vi tar oss ut till Tupelo och ser Elvis Presleys födelsehem. Vi fortsätter sedan till Graceland där vi får en bild av Elvis liv och klassresa.Vi kan gå runt både i hans hem, privata jet och kolla in några av hans bilar. Det blir även en tur till Memphis centrum där man kan besöka Sun studios som varit språngbrädan för så många stora artister. På väggarna sitter bilder och skivor av bland annat Johnny Cash och Chuck Berry.Nu är inte Memphis bara musik utan det var också här som Martin Luther King mördades och kampen för de svartas rättigheter började. På kvällen rekommenderar vi en promenad längs Beale Street. Här stod bluesens vagga och överallt fylls luften av sköna toner. Det är bara att välja ett trevligt ställe att spendera kvällen på.

Dag 4 Memphis-Nashville

Vi lämnar Memphis på morgonen för färd mot Nashville. Vistannar i Jackson längs vägen där vi besöker ett lokalt museum som ger en personlig bild av flera av de stora musiker som haft sin början här som Elvis, Johnny Cash och Carl Perkins.

Vi tar oss sedan in till Nashville där vi ska bo två nätter på BW Plus Sunrise Inn i Nashville. Resten av dagen ägnar vi åt countrymusiken här i countryns högborg som blivit extra populärt här i Sverige i samband med tv serien Jills Veranda och hennes upptäckt av Doug Seegers. Kanske vill någon spendera kvällen nere i the District där man verkligen upplever countryn på nära håll.

Dag 5 Nashville

Vi har en heldag countryns födelsestad. Det är många stora musiker som fått museer uppförda till sin ära här: Will Nelson, Johnny Cash, Grand Ole Ophry med flera. Sen finns förstås också Country musikens Hall of Fame så det kan vara svårt att välja vart man ska gå men vår reseledare är med hela tiden och visar runt. En utav kvällarna tar vi en tur med hjulångare för en helkväll med god mat, musik och trevligt umgänge.

Dag 6 Nashville-New Orleans

Efter en tidig frukost åker vi söderut mot havet. Vi kör genom ett landskap som är berömt för sin mat och sina bomullsplantage. Vi gör ett besök på ett av dessa plantage och ess herrgård som får oss att minnas den gamla tv serien Nord och Syd och tiden kring inbördeskriget. Men vi sparar besöket till nästa dag nu åker vi in till New Orleans´ där vi bor två nätter i det mysiga franska kvarteren på Bienville House New Orleans.

Dag 7 New Orleans

Staden koloniserades av fransmännen 1718 och de franska kvarteren är fortfarande väl värda ett besök med sin ljusa arkitektur och stålbalkonger. I dag har staden bortåt en miljon invånare och södra USAs största hamn. Efter ett plantage besök gör vi en rundtur och känner staden på pulsen. Efteråt lockar kanske en promenad ner till hamnen och varför inte genom den härliga Louis Armstrongs park. New Orleans är jazzens födelse stad och på Bourbon street återfinns de mest kända jazzhaken flera av dem erbjuder livemusik.

Dag 8 New Orleans - Fort Walton Beach

Idag lämnar vi New Orleans och stor städerna för färd längs kusten österut mot Florida. Stränderna här är kritvita och inbjuder till bad och kanske är där någon som vill ta ett dopp när vi kommer till vårt lite enklare hotell i Fort Walton Beach, som har ett perfekt läge nere på stranden. Här har vi eftermiddagen fri så man kan vila upp sig, bada och leta snäckor. Tycker man  havet är för kallt så finns det givetvis även en pool.

Dag 9 Fort Walton Beach - Orlando

Kanske någon tar ett morgondopp innan vi åker vidare till Floridas inland till Orlando där vi ska bo i tre nätter på International Drive. På kvällen samlas vi för att bestämma vad var och en önskar göra de närmaste dagarna. Sen tar vi ett dopp i poolen och äter en god middag.

Dag 10-11 Orlando

Det finns mycket man kan göra i Orlando. Här finns otroliga temaparker oavsett intresse. Disneys parker är allmänt kända, samt filmindustrins, Sea world brukar uppskattas av alla, när man får se havsdjur agera skådespelare i otroliga shower. Vi rekommenderar även en utfärd till John F Kennedy Space Center. Här får vi se några av de berömda amerikanska rymdfarkosterna samt känna på en sten från månen. Det visas också filmer som får oss själva att känna oss som astronauter.

Under två dagar får var och en bestämma vad de vill åka på reseledaren hjälper till och bokar biljetter samt busstransfer. Väljer man shopping finns det förstås även ett stort utbud av det.

Dag 12 Orlando-Fort Myers

Nu längtar vi åter ut till havet och söker oss då ut till de trevliga städerna på västkusten. De ligger som ett pärlband längs den vackra vita stranden. Här bor vi på en resort vid stranden och kan själva välja om vi vill kasta oss i det svalkande havet eller hålla dig till hotellets fina pool. 

Dag 13-15 Fort Myers

Vi har en några sköna dagar vid havet på vår sköna resort. Här kan vi ligga och njuta av solen eller plocka vackra snäckskal vid strandkanten. När vi ändå är här rekommenderar vi ett besök hos Thomas Alva Edison. Här har inrättats ett fantastiskt museum kring hans liv och arbete. Vi får även kika in i grannhuset där vännen Henry Ford bodde.


Vi erbjuder även en tur in i sumpmarken till Everglades. Här besöker vi Miccosukkee Indian Village och kan se hur indianerna lyckats  överleva i sankmarken samt köpa hantverk. Här får man se alligatorer på nära håll och de som vågar kan klappa och kanske till och med hålla en alligatorunge.  

Dag 15-16 Fort-Myers

Då var det dags att packa väskorna för hemfärd. Det är med många sköna minnen i bagaget som vi sätter oss till rätta för flyg tillbaka till Skandinavien. 

BOKA RESA

Steg 1 av 4

Memphis, Nashville, New Orleans och Florida 16 dagar

Pris: 36 995:-

2019
15/10
36 995:-
BOKA

Resefakta

Avresedatum: 15/10

Allt detta ingår: Flygresa inkl. skatter (Arlanda mot tillägg) övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Utflykter enligt program, entré till Graceland samt en hjulångartur med middag i Nashville och stadsrundtur i New Orleans. Reseledarservice.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras.

Enkelrumstillägg tillkommer om det bokas.