Island

5 dagar

med Gyllene Cirkeln


Att resa till Island är att resa med alla sinnen. Intensiva vyer över de vida viddernas lavafält, svaveldoften i Blå Lagunen, ljudet av dånande vattenfall, känslan att sitta på en pigg töltande Islandshäst och smaken av den mustiga fisksoppan. Värmen strax under markytan - så nära att du känner den om du går barfota.

Dag 1 - Skandinavien - Reykjavik

Vi reser med Icelandair från Kastrup (Arlanda mot tillägg). Flygtiden till Keflavik International Airport är ca 3 timmar. Vid ankomst väntar transferbuss som kör oss över Reykjaneshalvöns enorma lavafält till Islands mest omtalade sevärdheter, den turkosskimrande Blå Lagunen. Medeltemperaturen i det välgörande vattnet är 35-45 grader oavsett hur kallt eller varmt det är i luften. Tips: Lägg en egen ansiktsmask av den naturliga leran. Härifrån fortsätter vi till vårt centrala hotell i Reykjavik.

Dag 2 - 3 Reykjavik

Idag utforskar vi Reykjavik. Det finns många kända och sevärda platser i denna mysiga lilla kulturstad,  t.ex. Hallgrimsskyrkan, presidentresidenset och Perlan. Vi kan hjälpa dig boka upp extra utflykter, t.ex. Valskådning eller tur på en tultande Islandshäst. Du väljer själv om du vill klara dig helt på egen hand eller om du vill delta i någon av de många utflykter som kan köpas till innan avresa. En stadsrundtur i Reykjavik med skandinavisktalande guide kostar ca. 300:- /person.

Dag 4 - Den Gyllene Cirkeln

Idag erbjuder vi en heldagstur på "Gyllene Cirkeln". 

Vi åker till Gullfoss, ett av Islands vackraste och mest imponerande vattenfall. 

Vi fortsätter sedan till det berömda Geysirområdet där vi imponeras av Strokkur som regelbundet sprutar sitt kokande vatten 25-35 meter upp i luften. Här gäller det att vara beredd med kameran! 

Vi avslutar med Thingvellir där vi kan vandra på den historiska marken vid den gamla Alltingsplatsen. Här kan vi även beskåda de stora sprickorna i mötespunkten för den amerikanska resp. europeiska kontinentalplattan. Utsikten är slående imponerande och unik!

Kvällen spenderas på egen hand.

Dag 5 - Reykjavik - Skandinavien

Efter en god frukost och enskön morgon är det dags att packa in bagaget i bussen och bege sig tillflygplatsen. Vi reser bekvämt med Icelandair hem till Skandinavien på ca 3timmar.

BOKA RESA

Steg 1 av 4

Island 5 dagar

Pris: 9 995:-

2019
21/8
9 995:-
BOKA
4/9
9 995:-
BOKA
18/9
9 995:-
BOKA
9/10
9 995:-
BOKA
31/10
9 995:-
BOKA
20/11
9 995:-
BOKA
4/12
9 995:-
BOKA

Resefakta

Avresedatum: 21/8, 4/9, 18/9, 9/10, 31/10, 20/11, 4/12

Avresa: Valfria onsdagar

Allt detta ingår: Flyg med Icelandair t/r från Köpenhamn (Arlanda mot tillägg), transfer flygplats - hotell t/r, 4 nätter i dubbelrum på centralt hotell med frukost. Entrè Blå Lagunen samt utflykt Gyllene Cirkeln. 

Enkelrumstillägg tillkommer om detta bokas.Hotellfakta

Centerhotel Arnarhvoll ***+
Adress Ingolfsstraeti, Reykjavik,
Telefon +354 595 8540
Hemsida www.centerhotels.com»
Övrigt Ett elegant hotell i centrala Reykjaviks centrum med panoramautsikt över havet, bergen och Harpan. På hotellet finns bubbelpool och bastu, restaurang och SKybar. Runt hörnet hittar vi shoppinggatan Laugavegur. Alla rum har dusch och toalett men också fast internet, vattenkokare och minibar.