Island Runt

8 dagar

Med båttur på glaciärsjön


Förra årets succéresa fortsätter! Här är alla avgångar garanterade och många datum att välja mellan. Vi åker i små grupper med skandinavisk guide. Det ingår bad både i lagunen i Myvatn och en båttur på en glaciärsjö. Du kan boka till både valskådning och ridning på de underbara Islandshästarna.

Dag 1

Skandinavien-Reykjavik

Efter ankomst till Island väntar en transferbuss som kör oss över Reykjaneshalvöns enorma lavafält till Reykjavik. 


Om man önskar kan man boka till ett besök på en av Islands mest omtalade sevärdheter, den skimrande Blå Lagunen, där man kan bada i det behagligt varma vattnet och njuta av den"sciencefiction"-liknande omgivningen. 

Vi bor i Reykjavik på Klettur hotell. 


Kvällen tillbringas på egen hand.


Dag 2

Reykjavík-Borgarnes-Skagafjörður-Akureyri.


Vi möter upp vår guide på hotellet efter frukost och åker mot den bördiga bondebygden Borgarfjördur, skådeplatsen för några av de isländska sagorna. Vi åker via valfjordstunneln till Borgarnes och sedan vidare till Skagafjörödur. Vi besöker hembyggdsmuseet i Glaumbær, en grästaksprydd bondgård innan vi fortsätter via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri, där vi äter en god middag tillsammans. Här har vi vår övernattning. 


Dag 3

Akureyri-Godafoss-Myvatn


Idag börjar vi med att utforska Myvatnområdet med dess enormt rika flora och fauna. Här finns det otaliga exempel på vulkanisk aktivitet. 

Landskapet omformas ständigt av underjordiska krafter. Kraterliknande kullar kantar sjön Myvatn och längre bort sjuder marken av heta källor och svavelkällor med sin säregna lukt. 


Vi promenerar i en naturlig skulpturpark, Dimmuborgir, som har skapats av vulkanisk eld och formats till en klippdjungel. Vi passar också på att ta ett dopp i norra Islands "Blå lagun". Här kan man även äta lunch innan vi återvänder till Akureyri. På tillbaka vägen beskådar vi det vackra vattenfallet Godafoss.Den som önskar kan boka till valskådning på kvällen under juni till mitten av augusti.


Dag 4

Akureyri-Breiddalsvik


Vi lämnar Akureyri på morgonen för att titta på Dettifoss som är ett av de mäktigaste vattenfallen i Europa. 


Färden fortsätter över höglandet via Egilstadir till de glest bebyggda Östfjordarna som har något av en norsk karaktär. Vi njuter av de svindlande vackra klippformationerna och färgstarka fjäll. 


Kvällens middag och övernattning tar vi i Breiddalsvik. 


Dag 5

Breiddalsvik-Núpar


Idag fortsätter färden längs den dramatiska kustlinjen förbi Djupivougr och Höfn. 


I närheten av Höfn gör vi ett stopp vid den otroligt vackra glaciärsjön Jökulsarlon. Här väntar en fantastisk båttur med amfibiebåt bland tusentals flytande isberg - en mycket mäktig upplevelse! Det finns möjlighet att se sälar och området har ett rikt fågelliv. 


Mellan glaciär och strand ligger den vackra naturparken Skaftafell som en vacker, grön oas nedanför Islands högsta topp.


I Núpar tar vi in på kvällen för middag och övernattning.Dag 6

Núpar-Selfoss

Idag passerar vi de stora lavafälten i Eldhraun och betraktar de svarta glaciärdynerna i Myrdalssandur. Vi fortsätter förbi Vik och vidare västerut över sandöknen och de väldiga floderna, som kommer ner från glaciären Myrdalsjökull. I Reynisfjara, den svarta stranden, som är känd för sin lunnefågelkoloni har vi en fin utsikt över klipporna vid Islands sydligaste spets Dyrholaey. Här har havet skurit ut en enorm portal i en utskjutande klippa. Vi kör vidare mot Skogar med de magnifika vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss. Vi besöker även Eyjafjallajökull visitor center där en film visas om det ökända vulkanutbrottet 2010. Vi fortsätter till Selfoss där det finns möjlighet att boka tur med Islandshäst innan vi äter en gemensam middag och övernattar på hotel Selfoss.


Dag 7

Gullfoss-Geysir-Tingvellir- Reykjavik

Vi kör till det "Gyllene vattenfallet" Gullfoss där vi får uppleva det majestätiska vattenfallet, kanske det vackraste i landet. Vi kör härifrån till källområdet vid Geysir. Här imponeras vi av de varma källorna. Vi ser bl.a. den fina källan Strokkur som mycket regelbundet sprutar sitt kokande vatten 25 till 35 meter upp i luften ungefär var 5:e minut. Vi fortsätter till nationalparken Thingvellir där världens äldsta nuvarande parlament grundades. Här kan man se de stora sprickorna som delar de nordamerikanska och europeiska kontinentalsocklarna. Hela området sjunker på grund av detta några millimeter om året. Vi åker tillbaka till Reykjavik och stannar till vid Perlan varifrån vi kan beskåda utsikten över Reykjavik med omnejd. Kvällen spenderas på egen hand och vi övernattar i centrala Reykjavik.


Dag 8

Reykjavik - Skandinavien


Vi äter en god frukost och lämnar sedan hotellet och åker ut till flygplatsen.

Vårt flyg väntar på oss för hemresa till Skandinavien.


Hoppas ni har många fantastiska minnen med er hem!


BOKA RESA

Steg 1 av 4

Island Runt 8 dagar

Pris: 28 195:-

2019
17/7
28 195:-
BOKA
24/7
28 195:-
BOKA
7/8
28 195:-
BOKA
28/8
28 195:-
BOKA

Resefakta

Avresedatum: 17/7, 24/7, 7/8, 28/8

8 dagar


ALLT DETTA INGÅR:


Flyg med Icelandair t/r från Köpenhamn eller Arlanda, transfer Keflavik - Reykjavik t/r,  7 nätter i dubbelrum, frukost, 5 middagar, utflykter och entréer enligt program. Inträde till Nature Baths, Mývatn samt båttur på glaciärsjön, Skandinavisktalande lokalguide leder rundresan.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar ändras.

 

Extra utflyktsförslag:
Valsafari, Akureyri: 830:- p.p.
Ridtur i Selfoss: 91
0:- p.p.